Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mer än 1300 gymnaster kan inte ha fel

Från 2016
Uppdaterad 31.08.2016 13:56.
Övning inför massprogrammet
Bild: Yle

Som en Stafettkarneval för gymnaster, så kan man beskriva Finlands Svenska Gymnastikförbunds gymnastikfestival. Festivalen som ordnas vart fjärde år, är höjdpunkten för alla som har tränat på sina program under vintern.

I juni var det gymnastikfestival i dagarna tre i Kristinestad med Lappfjärds Gymnastikförening som de lokala arrangörerna. Mer än 1300 gymnaster i alla åldrar samlades för att delta i olika uppvisningsprogram. Här ett smakprov på massprogrammet för hela familjen.

Gymnastikfest i Kristinestad, familjeprogrammet - Spela upp på Arenan

Ingen tävling

På en FSG gymnastikfestival är det inga tävlingar, utan enbart uppvisningar. Gymnaster som deltar i festivalen kan välja mellan att delta i galaprogram, torgprogram eller massprogram.

Huvudfesten gick av stapeln sista dagen på den tre dagar långa festivalen och där kunde en fullsatt läktare på Kristinaplan ta del av massprogrammen. Gymnasterna som deltog i ett massprogram hade tränat hela vintern inom sina gymnastikföreningar och i Kristinestad förenades alla för gemensamma övningar och till sist uppvisningar.

Åtta olika massprogram

I år fanns det åtta olika massprogram som gymnasterna kunde välja mellan att delta i. Showmassprogrammet "We all see the same sun" som koreograferna Nina Lindahl och Lotta Åström gjort drog flest antal gymnaster.

Massprogrammet "We all see the same sun" - Spela upp på Arenan

S hela reportaget från gymnastikfesten här:

Programmet är inte längre tillgängligt

Diskussion om artikeln