Hoppa till huvudinnehåll

Bolaget

Yle och finländarna har delat vardag och fest i 90 år. Följ med på en tidsresa genom de gångna årtiondena!

Från 2016
Maria Sid och Hannu-Pekka Björkman fungerar som konferencierer under Yles 90-årsfest på Musikhuset i Helsingfors.
Bildtext Hannu-Pekka Björkman och Maria Sid fungerar som konferencierer under Yles 90-årsfest på Musikhuset i Helsingfors.

Vi firar Yles händelserika historia tillsammans med finländarna den 10 september i Helsingfors Musikhus.

Sändningen Mitt.Ditt.Vårt. – Yle 90 inleds kl. 18.30 och innehåller bland annat publikens och framstående artisters och skådespelares personliga Yle-berättelser och -minnen. Under tidsresan uppmärksammar vi flera bekanta, glada, humoristiska och berörande stunder genom bolagets årtionden.

Maria Sid och Hannu-Pekka Björkman fungerar som konferencierer under kvällen. Publiken får också njuta av uppträdanden av bland annat artisterna Karita Mattila, Robin, Paula Vesala och Kasmir.

Varma känslor för Yles programprofiler

Under våren 2016 samlade vi in mera än 1 500 minnen av Yles tittare och lyssnare. Många i publiken har en varm relation till Yles tv- och radioprofiler och några beskrev ett vänskapsband till de bekanta ansiktena och rösterna. Någon beskrev tryggheten i att dricka morgonkaffe till ljudet av en välbekant reporters stämma, en annan kan inte sluta le då en viss programledare uppenbarar sig i tv-rutan. För somliga har Ylemedarbetarna haft en livsavgörande inverkan, genom att exempelvis inspirera andra till att göra en journalistkarriär.

Under jubileumssändningen i Musikhuset får vi också ta del av framstående skådespelares och artisters Yle-berättelser. Personer så som skådespelarna Pirjo Heikkilä och Aku Hirviniemi samt rapartisten Elastine berättar om sina personliga minnen av Yles program och profiler och hur dessa har inspirerat och påverkat dem i deras liv och karriär.

Kom och ta del av finländarnas Yle-minnen under sändningen Mitt.Ditt.Vårt. – Yle 90!

Direktsändning från Musikhuset den 10 september på Yle TV1, Yle Radio Suomi, Yle Radio Vega och Yle Arenan kl. 18.30-20.30 samt kl. 21.00-21.30.

Pressen är välkommen att fotografera och intervjua gästerna och artisterna från kl. 17.00.
Tilläggsinformation och anmälningar: maria.ainamo@yle.fi, 0407266667

Du hittar flera Yle-minnen och berättelser på webbsidorna Mitt.Ditt.Vårt – Yle 90 och Sinun tarinasi – Yle 90.

#yle90
#mittdittvart

För mera information:

Mari Tähjä - projektchef för jubileumsåret, tfn 040-8603865, mari.tahja@yle.fi
Miika Ranne - producent av jubileumssändningen i Musikhuset, tfn 040-8682609, miika.ranne@yle.fi