Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Besvär mot Elisas köp av Anvia kan komma

Från 2016
Anvia bolagsstämma.
Bildtext Arkivbild.
Bild: Yle/Sarah Karjalainen

Det är oklart om Finda kommer att lämna in besvär mot Elisas köp av hälften av Anvias verksamhet. Bolaget väntar in i det sista tills besvärstiden är slut.

- Vi har inte fattat något slutgiltigt beslut än. Vi funderar än och undersöker vad som egentligen hände under processen, säger Findas vd Jarmo Leino.

När kommer ni att fatta beslut i frågan?

- Det kommer att klarna under de närmaste veckorna.

Finda, DNA och Sonera lade bud på Anvia men de tre bolagens bud behandlades aldrig på Anvias bolagsstämma. När inbjudan till bolagsstämman gick ut hade bara Elisas bud kommit in.

När Anvia höll bolagsstämma i slutet av juni godkändes Elisas bud på Anvias telekomverksamhet. I utbyte fick Anvia tillbaka de aktier som Elisa äger i Anvia.

DNA bjöd 120 miljoner euro för Anvia telekom. Soneras bud på Anvia telekom låg på 130 miljoner euro och Findas 120 miljoner euro.

Redan i början av juli sa Soneras vd till Pohjalainen att Sonera inte kommer att besvära sig mot affären. Yle Österbotten har försökt utan att lyckas nå DNA:s vd Jukka Leinonen för en kommentar om DNA ska eller ska inte lämna in besvär mot affärren.

Besvärstiden går ut i slutet av september.

Diskussion om artikeln