Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Övergången klar: Messi, Suárez, Neymar … och Alcácer

Från 2016
Paco Alcácer tackar för sig i Valencia och är nu definitivt klar för Barcelona.
Bildtext Paco Alcácer tackar för sig i Valencia och är nu definitivt klar för Barcelona.
Bild: All Over Press

Barcelona bekräftar att klubben har köpt forwarden Paco Alcácer från Valencia. Totalt betalar ”Barca” 32 miljoner euro för 23-åringen som förra säsongen gjorde 13 mål i den spanska ligan.

Ryktena har florerat i flera veckor, och nu är övergången definitivt klar. Alcácer har skrivit på ett femårskontrakt med Barcelona, och i avtalet finns också en klausul som säger att det kostar 100 miljoner euro att köpa loss honom från Katalonien.

Alcácer finns just nu på landslagsuppdrag med Spanien, och kommer att presenteras för fansen på Camp Nou när han återvänder.

Forwarden har hittills hunnit göra 13 landskamper och svarat för sex mål i dessa.

"Blir en ära"

– Messi, Neymar och Suárez är världens tre bästa spelare. Det blir en ära att spela sida vid sida med dem, säger Alcácer om sina kommande anfallskompisar på Barcelonas webbplats.

Samtidigt går Munir El-Haddadi motsatt väg, då han byter Barcelona mot Valencia, till att börja med på lån men Valencia får nästa sommar köpa loss honom för 12 miljoner euro.

Alcácer är den sjätte spelaren som Barcelona värvar i sommar, men den första anfallaren. Sedan tidigare har de rödblå lockat till sig mittfältarna André Gomes och Denis Suárez, backarna Samuel Umtiti och Lucas Digne samt målvakten Jasper Cillessen. Enligt Barcelonas webbplats har laget nu värvat klart för i år.

Diskussion om artikeln