Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Hangö stad behöver mera tid för att reparera prickade fastigheter

Från 2016
Hangö centrum.
Bildtext Den gamla träbyggnaden på Skolgatan i Hangö vill staden helst sälja och inte reparera för särskilt dyra pengar.
Bild: Yle/Petra Thilman

Under fasadsynen våren 2015 i Hangö påtalades brister i tre av stadens fastigheter. Bristerna skulle åtgärdas före 31.8 samma år, men direktionen för intern service ansöker nu om tilläggstid för att åtgärda felen.

Villa Orrman vid Rådhustorget ska få nytt vattentak, men projektet fick inga pengar i budgeten i år. Nu finns projektet med i budgetförslaget för nästa år. Det betyder att reparationsarbetet behöver tilläggstid åtminstone till slutet av nästa år. Fasaderna har fixats.

Fasaderna vid Skolgatan 9 granskades i samband med reparationsarbeten inomhus. I den gamla gårdsbyggnaden intill skolan har fasaden mot gatan rötskador i stockarna. Det betyder att renoveringen blir mer omfattande än vad man först hade trott.

Intern service ansöker nu om minst två års tilläggstid för att åtgärda bristerna eftersom inga pengar har reserverats för jobbet. Fastigheten finns också med på stadens försäljningslista och det är meningen att sälja den i nuvarande skick.

Vid Hagaparksskolan på Bromarvgatan 36 ska förrådsbyggnaden målas och fixas under hösten. Intern service vill därför ha tilläggstid till slutet av det här året.

Diskussion om artikeln