Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Video: Schweinsteiger bröt ihop inför avskedet

Från 2016
Sportklipp (på finska): Schweinsteiger i tårar inför avskedet - Spela upp på Arenan

I Tyskland handlade det mesta inför träningsmatchen mot Finland om Bastian Schweinsteigers farväl. Den tyska fotbollspubliken hyllade sin världsmästare – och veteranen var tydligt rörd.

Publiken hyllade Schweinsteiger med långa applåder, en video om den fina landslagskarriären visades upp och Schweinsteiger fick motta blommor och lyssna på tal.

Och han var rörd.

Den 32-årige mittfältaren torkade tårarna som rann längs med kinderna när han steg fram för att tacka tyska fotbollsvänner.

– Det betyder så mycket att ni är här idag. Det har varit en ära att spela för Tyskland och inför er. Jag känner en sådan djup tacksamhet och hoppas att vi på ett eller annat vis ses igen, sade ”Schweini” i avskedstalet.

Schweinsteiger, som bar kaptensbindeln mot Finland, gjorde landslagsdebut 2004 och spelade på onsdagen landskamp nummer 121, med vilket han är alla tiders fyra bakom Lothar Matthäus, Miroslav Klose och Lukas Podolski.

Sedan debuten har Schweinsteiger representerat Tyskland i alla stora mästerskap med VM-guldet 2014 som kronan på verket.

Schweinsteiger spelade en dryg timme mot Finland – och hann även posera för en selfie.

Diskussion om artikeln