Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Serge Atakayi skrev på för Rangers

Från 2016
Uppdaterad 01.09.2016 08:25.
Serge Atakayi lämnar FF Jaro.
Bildtext Serge Atakayi lämnar FF Jaro.
Bild: YLE/AnttiKoivukangas

Spelarövergångarna från FF Jaro utomlands fortsätter. Förra veckan flyttade Sergei Eremenko till FC Basel och nu lämnar också Serge Atakayi Jakobstad. Den 17-årige yttern har skrivit på för Glasgow Rangers.

Den 17-årige juniorlandslagsmannen Atakayi har varit ett eftertraktat byte och bland annat provspelat med just Rangers och Premier League-mästarna Leicester City.

På torsdagsmorgonen bekräftade Atakayis spelaragent Sami Salonen på sitt twitterkonto att Atakayi skrivit på ett avtal med den skottska storklubben.

Salonen uppgav tidigare i veckan för Österbottens Tidning att Atakayi på grund av sin ålder verkar skriva på ett treårigt kontrakt med Rangers. Han kommer enligt agenten inledningsvis att hålla till i U19-och U21-lagen i Glasgow Rangers.

– Det här är en möjlighet för honom att utvecklas i en professionell miljö där han har många ögon på sig, men transfern i sig själv gör honom inte till en bättre spelare. Det tror jag också att han förstår, sade Salonen till ÖT.

FF Jaro bekräftade också övergången på torsdagsmorgonen.

– Jaro kommer alltid finnas i mitt hjärta. Ett stort tack skall även alla fans ha. Jag tror vi kommer stiga tillbaka till Veikkausliiga, konstaterade Atakayi på klubbens webbplats.

Atakayi har under den pågående säsongen gjort ett mål i division ett.