Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Paulig köper majoriteten i pulled havre-tillverkare

Från 2016
Uppdaterad 23.01.2017 17:03.
EN maträtt på en tallrik.
Bild: Skärmdump Yle Arenan.

Livsmedelskoncernen Paulig köper 51 procent av Gold&Green Foods som tillverkar den omtalade nya livsmedelsprodukten pulled havre.

Företagen säger att de har som mål att svara på den stora efterfrågan i Finland och att göra produkten till en framgångsrik produkt även internationellt.

Pulled havre görs av havre, bondbönor och ärtor. Gold&Green Foods vd Maija Itkonen säger att målet var att hitta en perfekt proteinkälla och ett miljövänligt vegetariskt alternativ till kyckling och malet kött.

De båda företagen sager att pulled havre utmanar köttprodukter både beträffande näringsvärdet, konsistensen och smaken.

Efterfrågan växer i takt med produktionen

Gold&Green Foods vd Maija Itkonen säger att partnerskapet med Paulig gör det möjligt för företaget att öka produktionen i Finland och säkerställa att var en som vill köpa produkten hittar den i butiken eller på krogen.

Itkonen säger att produktionskapaciteten har mer än fördubblats på tre månader och efterfrågan på pulled havre har ökat i samma takt. Hon är också glad över man nu med finländska krafter kan föra den här innovationen till världen.

Vid Paulig säger man att koncernen på senare år har gjort en kraftig satsning på så kallade naturliga och hälsosamma livsmedel och att det här köpet är ett led i den processen.

Gold&Green Foods behåller det operativa ansvaret för verksamheten.

Diskussion om artikeln