Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Lentismuijat" bjuder på sig själva - se video

Från 2016
Uppdaterad 02.09.2016 13:55.
Volleyboll.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Finland spelar både herr- och damlandskamper i volleyboll i Salo i veckoslutet. Känner du att du har dålig koll på Finlands damlandslag i volleyboll? Have no fear, nu presenterar sig "Lentismuijat" i en ny video som går under namnet #MeTässä.

Att landslag och klubblag gör både låtar och musikvideor är ett gammalt fenomen. Englands fotbollslandslag och Finlands herrlejon är bara några historiska exempel på fenomenet.

Nu är det dags för de finska volleyboll-damerna att ge sitt bidrag till genren. I låten och videon till #MeTässä presenterar spelarna truppen och laget och ger en inblick i deras vardag!

Kolla in videon här!

Den rappande trion i videon består av Roosa Koskelo, Noora Kosonen och Michaela Madsen och i genomgången i låten presenteras hela truppen med stab och 15 spelare.

Omröstningen är inte längre tillgänglig.

Musikvetaren och doktoranden Kaj Ahlsved på Åbo Akademi forskar inom musikanvändningen i idrotten ur flera synpunkter. Yle Sporten bad honom tal del av videon.

– Det känns faktiskt ganska unikt, jag har inte stött på något motsvarande förr. Den har en stark hemmagjort karaktär, men är ett trevligt sätt att presentera en spelatrupp på, säger Ahlsved.

Att ett damlandslag tar saken i egna händer och gör en audiovisuell produkt är symptomatiskt på ett idrottskultur där herrlandslagen ådrar sig den stora uppmärksamheten. Vill man skapa någon form av musik och video där, står band och producenter i kö eftersom de ser den kommersiella potentialen.

– #MeTässä känns inte direkt som en kommande radiohit, den har en stor dos självironi. Syftet är utan tvekan att skapa positiv uppmärksamhet, ett fenomen inom sociala medier, resonerar Ahlsved.

Finland damer spelar två landskamper mot Portugal under fredagen samtidigt som herrarna i sin dubbellandskamp ställs mot Österrike.

Diskussion om artikeln