Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Byggstart på Drottningberg i Hangö tidigast år 2018

Från 2016
Uppdaterad 06.09.2016 13:22.
Drottningberg i Hangö
Bildtext Drottningberg, som ligger i närheten av Östra hamnen i Hangö, börjar bebyggas först om några år.
Bild: yle/Petra Thilman

Bostäderna på Drottningberg i Hangö börjar antagligen byggas om några år. Regatta Resorts ansöker om att få lämna in bygglovet i oktober 2018.

Regatta Resorts planerar att bygga 200 bostäder på Drottningberg i Östra hamnen i Hangö. I ett samarbetsavtal mellan Hangö stad och Regatta Resorts står det att bolaget ska ansöka om bygglov för projektets första tomt senast den 1 oktober 2016.

Staden och bolaget har förhandlat om Drottningberg och man har tillsammans upptäckt att det inte är möjligt att förverkliga byggprojektet på ett framgångsrikt och kvalitativt sätt utan förlängd tid.

Bolaget anser att det behövs mera tid för att skapa förutsättningar för att projektet förverkligas på ett bra sätt. Bolaget nämner bland annat hotell Regattas utvidgning som en orsak till att man vill skjuta på bygget på Drottningberg.

Hotell Regatta planerar en tillbyggnad mellan själva hotellet och spabyggnaden på Fabriksudden.

På måndag (5.9) möts stadsstyrelsen i Hangö och förslaget är att styrelsen godkänner Regatta Resorts ansökan om en ny tidpunkt. Regatta Resorts vill lämna in en ansökan om bygglov för den första tomten den 1 oktober 2018.

Tisdag 6.9:
Den nya tidtabellen godkändes av stadsstyrelsen i Hangö på måndag kväll (5.9). Eero Koli (C) föreslog att beredningens förslag inte skulle godkännas, men han fick inget understöd.

Östra hamnen och Drottningberg sett från vattentornet i Hangö.

Arkitekter skissar på bostäder på Drottningberg i Hangö

Regatta Resorts funderar på när byggandet kan börja.

Diskussion om artikeln