Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Fortkörningar och rattfyllerister i Vasa

Från 2016
Uppdaterad 03.09.2016 13:59.
Fortkörning.
Bildtext Arkivbild.
Bild: YLE/Rolf Granqvist

På fredagskvällen uppmätte polisen en personbils hastighet till 193 km/h på motorvägen med riktning mot Vasa centrum. Hastighetsbegränsningen på området är 120 km/h.

Personbilen framfördes av en 23-årig man från Nystad. Mannen försattes i temporärt körförbud och hans körkort omhändertogs av polisen. Körningen utreds som grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Berusade vid ratten i Vasa

På fredagskvällen klockan 20.19 stannade polispatrullen en personbil för kontroll på Travgatan i Vasa. Chauffören var en 26-årig körrättslös man från Vasa, vars snabbdrogtest visade ett positivt resultat. Mannen fördes till sjukhuset för ytterligare provtagning.

Dessutom konstaterades det att bilens ägarbyte inte hade anmälts.

En 34-årig man från orten misstänks bland annat för rattfylleri och förande av fortskaffningsmedel utan behörighet på Rådhusgatan i Vasa. Polispatrullen stannade personbilen för kontroll på lördagsmorgon klockan 05.05.

Chauffören blåste 0,13 mg/l i polisens alkometertestet och snabbdrogtestet visade ett positivt resultat. Mannen fördes till sjukhuset för provtagning. Dessutom konstaterades det att mannen saknade körrätt.

I personbilen fanns tre passagerare.

Fortkörning i Vasa

På fredagen vid 14-tiden uppmätte polisen en personbils hastighet till 98 km/h på Bangatan i Vasa. Hastighetsbegränsningen på området är 50 km/h. Chauffören, en 20-årig man från orten, misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Den unga mannen delgavs ett temporärt körförbud och hans körkort omhändertogs av polisen.

Berusad vid ratten i Laihela

Vid 9-tiden på fredagsmorgonen stannade polisen en personbil för kontroll på Laihelavägen i Laihela. Den 34-årig mannen från orten gav ett positivt resultat på snabbdrogtestet och fördes till hälsovårdscentralen i Laihela för tagande av prover.

Dessutom konstaterades det att mannen inte har någon körrätt. Mannen misstänks bland annat för rattfylleri och förande av fortskaffningsmedel utan behörighet. I bilen fanns två passagerare.

På fredagskvällen klockan 22 stannade polispatrullen en mopedist i Laihela centrum för kontroll.

Mopeden framfördes av en 15-årig pojke vars alkometertest gav ett resultat på 0,75 promille. Den unga mannen försattes i temporärt körförbud. Händelsen undersöks som rattfylleri.

Rattfylleri i Lillkyro

En 15-årig mopedist från orten misstänks bland annat för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och rattfylleri i Lillkyro.

På lördagen den 3.9 klockan 03.16 uppmätte polispatrullen mopedens hastighet till 84 km/h på ett område där hastighetsbegränsningen är 50 km/h. Chauffören, som var utan hjälm, fortsatte färden i höga hastigheter längsmed cykelvägar trots polisens stopptecken.

Mopedisten var också nära att krocka med en cyklist som befann sig på cykelvägen.

Polispatrullen fick mopedisten stannad vid Lirvunkuja och chaufförens alkometertest var positivt. Den unga mannen fördes till Vasa huvudpolisstation för tagande av precisionsalkometertest, vars resultat blev 0,47 mg/l. Den unga mannen försattes i temporärt körförbud.