Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Brutala bakslag pinar Tjeckien inför World Cup – tappade tre nyckelspelare på två dagar

Från 2016
Uppdaterad 04.09.2016 11:10.
Tomas Hertl är en tjeckisk ishockeystjärna.
Bildtext Tomas Hertl är bara 22 år gammal.

Med två veckor kvar till turneringen World Cup i ishockey har Tjeckien tappat ytterligare nyckespelare. NHL-spelarna Tomas Hertl och Radko Gudas hör till dem som inte deltar i turneringen.

Redan i våras blev det klart att legendariska Jaromir Jagr inte kommer att representera Tjeckien i World Cup. Det kom ändå att bli långt ifrån den enda dåliga nyheten för det tjeckiska landslaget.

Så sent som i fredags blev det klart att förstacentern David Krejci, som repar sig efter en operation, inte kommer att spela i World Cup. I går lades två namn till på listan av tjecker som lämnar truppen.

Och inte vilka namn som helst.

Tomas Hertl hörde till de bärande krafterna under San Jose Sharks framgångsrika vår i NHL. Han skadade sitt knä i finalserien och är ännu inte i fullt spelskick.

Backen Radko Gudas, till vardags i Philadelphia Flyers, skulle ha varit till stor nytta i den tjeckiska truppen. Gudas skadade ändå handleden på träning i somras och nu har det blivit klart att han missar World Cup.

Utmanar Kanada i första matchen

Tjeckien har ännu inte meddelat om ersättare för spelarna. Tills vidare får laget lita på att spelare som Jakub Voracek, Ondrej Palat, Martin Hanzal och David Pastrnak kan leverera i Toronto.

Tjeckien kommer att få det tufft i den stjärnspäckade turneringen där världens bästa spelare är samlade. Laget spelar sin första match mot värdlandet Kanada den 17 september.