Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sex år utan hemmaseger – ”Publiken jublade ändå över resultatet”

Från 2016
Uppdaterad 04.09.2016 20:08.
Prispallen i Monza
Bildtext Publiken firar trots att Ferrari inte vann på Monza.
Bild: xpbimages.com

För sex år sedan vann Fernando Alonso Italiens GP. Det är senast som Ferrari har vunnit på hemmabanan Monza. I år lyckades inte Kimi Räikkönen eller Sebastian Vettel bryta den sviten.

Sebastian Vettel trea och Kimi Räikkönen fyra. Det var Ferraris resultat i Italiens GP. Stallet lyckades inte utmana Mercedes på den snabba banan men trots det gillade den italienska publiken vad man såg.

– Publiken jublade ändå över resultatet och det märks hur populär Kimi Räikkönen är i Italien. De senaste åren har det inte varit fullt på läktarna men i år var det.

– Trots att man vet att Ferrari inte har en chans mot Mercedes var det gäller segern så slöt man upp i år kom till banan, säger Yle Sportens formel 1-expert Fredrik af Petersens.

Nico Rosberg var i en klass för sig i söndagens tävling och efter att Lewis Hamilton missat i starten kunde ingen utmana honom om segern.

– Det här är en bana där man kommer upp i väldigt hög hastighet och det var inte oväntat att Mercedes skulle vara snabbast. Hamiltons upphämtning visar också hur överlägsna stallet är just nu, säger af Petersens.

Verstappen höll sig lugn

De senaste veckorna har Max Verstappen varit det stora samtalsämnet i formel 1. På Monza gjorde han inget större väsen av sig och körde i mål på sjunde plats.

– Jag tror att han lyssnat på kritiken fast han själv skulle förneka det. Han fick en lätt varning efter loppet i Belgien och nu gjorde han bara en tuff omkörning.

– Jag är helt övertygad om att han kommer att satsa 100 procent också framöver men sen är frågan om det blir lika brutalt, säger af Petersens.