Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

SvD: Ericssonchef fick miljonbonus för att bli kvar inom bolaget

Från 2016
Uppdaterad 05.09.2016 21:15.
Ericsson
Bild: Ericsson

Telekomjätten Ericssons personaldirektör har fått en bonus på tio miljoner kronor mot att fortsätta att jobba inom bolaget, skriver Svenska Dagbladet.

Samtidigt har Ericsson meddelat att bolaget inom kort kommer att göra sig av med tusentals anställda.

Ericssons personaldirektör Bina Chaurasia har suttit i koncernledningen sedan hösten 2010. Hon var först stationerad i Stockholm men enligt SvD Näringslivs källor inom Ericsson ville hon sluta 2014 och flytta hem till USA. Bolagets vd Hans Vestberg gav henne då en bonus på 10 miljoner kronor för att hon skulle stanna kvar på Ericsson i ytterligare två år. Dessutom gick bolaget med på att Bina Chaurasia flyttade till Ericssons kontor i Silicon Valley i Kalifornien.

Bina Chaurasia var redan innan hon fick sin bonus en av de absolut högst betalda cheferna inom hela Ericsson vid sidan av Hans Vestberg.

Enligt SvD Näringsliv visar Ericssons årsredovisning för 2010 att också andra chefer hade fått löften om garanterad ersättning för att arbeta kvar inom Ericsson.

Det är Bina Chaurasia som - i egenskap av personalchef - är högst ansvarig för de stora varsel som Ericsson nu står inför.