Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Medhelp satsar på Kristinestad

Från 2016
Uppdaterad 08.09.2016 10:36.
MedHelp i Jakobstad.
Bildtext MedHelp i Jakobstad.
Bild: Yle/Mikaela Löv-Aldén

Den rikssvenska sjukvårdsrådgivningen MedHelp öppnar telefonrådgivning i Kristinestad i höst. Trettio sjukskötare kan få jobb.

Medhelp har beslutit sig för att öppna telefonrådgivning i Kristinestad. Sedan tidigare finns företaget i både Vasa och Jakobstad och har omkring 30 anställda.

Tillräckligt med intresserade

Över 20 personer kom och lyssnade när MedHelp presenterade sig i Kristinestad i augusti och nu har man fått tillräckligt med sökande för att starta upp verksamheten.

- Intervjuerna med de sökande inleds om en dryg vecka, säger Medhelps regionchef Brita Brännbeck.

Brita Brännbeck, platschef MedHelp
Bildtext Regionchef Brita Brännbeck på telefonrådgivningen i Jakobstad.
Bild: Yle/Mikaela Löv-Aldén

"En av de bästa nyheterna på länge"

Anjelique Irjala, vd för näringslivscentralen i Kristinestad är mycket glad över etableringen.

- Det här är en av de absolut bästa nyheterna på länge när det gäller vårt jobb här på näringslivscentralen. Det är roligt då det lyckas med en så här stor etablering och att det blir arbete för just kvinnor.

Irjala hoppas att etableringen också kan innebära att Kristinestad får nya invånare i och med att det uppstår nya arbetsplatser. Att Medhelp valde just Kristinestad som ny etableringsort tror Irajala har att göra med det samarbesmöjligheter som orten kan erbjuda.

- Vi hittade utrymmen som de var intresserade av och så lyckades vi också få ett väldigt bra samarbete med Kristinamedi. De får direkta synergieffekter när det gäller att utveckla den digitala hälsan som vi pratar mycket om. Och det var avgörande, säger Irjala.

Medhelp kommer att flytta in i det så kallade Handelshuset Corner i centrum av Kristinestad vilket betyder att näringslivscentralen flyttar till Skolgatan 11 där det nu finns tomma lokaler. Turistinformationen som också finns i Handelshuset flyttar till samservicekontret på Sjögatan.

- Nu blir det vår uppgift att skylta väl så att våra besökare hittar. Vi får börja packa.

Betjänar Sverige

MedHelp är norra Europas största privatägda sjukvårdsrådgivningsföretag och etableringen i Kristinestad betyder att företaget blir en av de större företagen i staden.

Personalen i Finland tar emot samtal från rikssvenska kunder och lotsar dem till rätt vårdinstans. De största uppdragsgivarna är landstingen i Stockholms län, Värmland och Sörmland.

Företaget hyr utrymmen i handelshuset Corner, dit verksamheten ska placeras. Tanken är att de startar upp verksamheten i oktober.

Vasabladet var först med nyheten.

Artikeln är uppdaterad den 8.9 klockan 10.33 med kommentarer av Anjelique Irjala.

Diskussion om artikeln