Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kunnas valdes till årets positivaste finländare

Från 2016
Uppdaterad 09.09.2016 10:44.
Kaj Kunnas, nyhetsskolan
Bildtext Kaj Kunnas.

Kaj Kunnas är en glad prick. Trots motgångar på hälsofronten har Yles stora profil hållit humöret uppe och har nu valts till Finlands positivaste människa.

Kunnas blev utnämnd till den positivaste finländaren år 2016 av Positiivarit Oy och Finlands Juniorhandelskamrar.

– Det kändes enormt bra då jag hörde om detta. Speciellt då man tar i beaktande vilka fantastiska människor som tidigare valts: Wilson Kirwa, Teemu Selänne, Kiira Korpi, Minna Kauppi och Valentin Kononen, kommenterar Kunnas till Yle Urheilu.

I maj drabbades Kunnas av en hjärninfarkt och hamnade på en lång sjukledighet. Trots den allvarliga incidenten har Kunnas inte gett upp sitt soliga humör.

– Mitt liv har varit sådant att det har varit lätt att hållas positiv. Jag har alltid haft mat, kläder, fred och rent vatten. När jag har rört mig runt i världen har jag sett mycket människor som inte har det lika bra.

– Och fram till maj tänkte jag att jag också har haft en god hälsa. Senast efter att ha överlevt hjärninfarkten förstod jag hur bra jag har det.

Kunnas påminner också att positivitet inte är en medfödd egenskap utan att man själv kan påverka hur man mår genom att ha en god inställning till livet.

– Positivitet är också ett val man gör. Nog har jag också dagar då det känns tungt, men då lönar det sig att anstränga sig lite för att se de positiva sidorna.

Radio Vega Västnyland: Kaj Kunnas får sitt glada humör från omgivningen

7:04

Diskussion om artikeln