Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mångsidig Komarov retade upp svenskarna - på finska!

Från 2016
Leo Komarov efter World Cup-träningsmatchen mot Sverige.
Bild: All Over Press

När ishockeylandslagets Leo Komarov är på isen brukar motståndarna veta av det. I Helsingfors på torsdagen jobbade 29-åringen som vanligt hårt med att irritera motståndarna, vilket också de svenska spelarna fick känna av.

Finland lyckades besegra Sverige i den första träningsmatchen inför World Cup i Toronto. Segersiffrorna i förlängning skrevs 3-2 till Finland efter ett segermål av Olli Määttä.

Kvällstidningen Expressen intervjuade efter matchen Jokerit-bekantingen Erik Karlsson som belyste vad de verbala angreppen denna gång handlade om.

– Han pratar flytande svenska men det var på finska den här gången och då vet jag inte så mycket mer än "kiitos och "ole hyvä", sade Karlsson till Expressen.

Komarov tacklade flera gånger under matchen och utväxlade ord också med Henrik Sedin. Erik Karlsson verkar hysa stor respekt för den finska retstickan.

– Jag har spelat med Leo och känner Leo. Han är en energisk kille. Han bryr sig och spelar med hjärta och han var minst lika glad som vi var när vi gjorde mål. Det är inte så mycket mer att säga om det, fortsatte Erik Karlsson i Expressens intervju.

Nästa chans för Leo Komarov att irritera svenskar är redan på lördag i Göteborg.

World Cup kör igång i Toronto nästa veckoslut. Då får Komarov chansen att ytterligare utnyttja sina språkkunskaper när motståndarna kommer från Ryssland, Sverige och Nordamerika.

Diskussion om artikeln