Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Myntti ny chefredaktör på Österbottens tidning

Från 2016
Uppdaterad 09.09.2016 19:23.
Författaren Kenneth Myntti
Bild: Emilia Myntti/Söderströms

Kenneth Myntti blir ny chefredaktör för Österbottens tidning. Myntti tar över efter Sonja Finholm, skriver ÖT på sin webbsida.

Finholm drar sig tillbaka av personliga skäl men stannar ändå kvar på tidningen. Myntti tillträder redan på måndagen.

Den nye chefredaktören beskriver ÖT som ett huvudorgan för invånarna i Jakobstads- och Karlebynejden. Han anser att tidningen mår relativt bra om man frånser branschens allmänna svårigheter.

Myntti är försiktig med löften om åt vilket håll han vill leda ÖT.

- Jag har så klart idéer, har alltid haft - jag har alltid varit intresserad av att tänka strategiskt. Men samtidigt inser jag att all förnyelse måste komma underifrån. Journalister som ska genomföra en förändring kommer aldrig att lyckas om de inte själva tror på den, säger Myntti till ÖT.

Han konstaterar att en finlandssvensk tidning har större svårigheter än en finsk. Majoritetsmedia har det alltid lättare. Han konstaterar ändå att ÖT i sitt spridningsområde speciellt i Jakobstadsregionen är en majoritetsspråktidning och det är en fördel. I och med det har ÖT bättre förutsättningar än många andra finlandssvenska tidningar, menar Myntti.

Myntti har tidigare arbetat på Vasabladet och verkat som chef för Vasabladets och ÖT:s gemensamma samhällsredaktion. Han är 55 år gammal.

Diskussion om artikeln