Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HJK fortsätter som tabelletta – guldklimpen Morelos suverän

Från 2016
Alfredo Morelos på ett knä i ett soligt Helsingfors.
Bildtext Alfredo Morelos har varit suverän i HJK hela säsongen.
Bild: ©Tomi Hänninen. All rights reserved.

Två mål av Alfredo Morelos mot PS Kemi betyder att HJK fortsätter i toppen av fotbollsligan också efter fredagens omgång. Morelos närmar sig samtidigt förstaplatsen i skytteligan.

Inför fredagens knepiga bortamatch mot PS Kemi ledde HJK fotbollsligan med en poäng – men hade också spelat en match mer än tvåan IFK Mariehamn.

Fredagens resultat ökar pressen på ålänningarna. Alfredo Morelos har varit fantastisk i HJK under säsongen och stod bakom båda fullträffarna i 2–0-segern.

Pelvas serverade snyggt

Colombianen Morelos satte in 1–0 efter bara åtta minuter, med ett precist skott ner i det ena hörnet. Ett kliniskt avslut av Morelos.

Morelos och HJK får tacka Akseli Pelvas – som återvände till HJK från allsvenskan i slutet av augusti – för den fantastiska framspelningen till 2–0-målet. Pelvas vände och fintade på den vänstra flanken innan han serverade ett lågt inlägg som Morelos och en Kemi-försvarare gled in.

Morelos har nu gjort 13 mål i ligan. SJK:s Roope Riski leder skytteligan med 14 fullträffar.

Heta slutminuter

De sista minuterna i matchen präglades av tuffa tacklingar och fult spel. Ett antal spelare kunde ha åkt ut, som HJK:s Anthony Annan. Annan stod för en ful eftersläng och PS Kemi hämnades snabbt.

HJK har nu samlat 50 poäng på 26 matcher i fotbollsligan och toppar tabellen med sju matcher kvar att spela. PS Kemi har redan säkrat fortsatt kontrakt och har inte mycket att spela för under slutet av säsongen.

Resultat:

PS Kemi–HJK 0–2 (0–2)
Morelos 8, 31

Diskussion om artikeln