Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Wikström med i segerstriden i Tyskland – Korhonen tappade mark i Holland

Från 2016
Ursula Wikström var nästa bästa europeiska spelare och totalt femma i veckans Europatourtävling i Kina.
Bildtext Ursula Wikström i bra form i Tyskland.
Bild: EPA

Den finländska golfdagen var tudelad på lördag. Ursula Wikström noterades för en fin runda, Mikko Korhonen för en betydligt sämre insats.

Wikström gick runt banan på Hubbelrath Golf Club på fem slag under par och lyfte sig upp i segerstriden. Just nu ligger finländaren på en delad sjätte plats med resultatet -6 inför den sista rundan.

Skillnaden till ledande Lee-Anne Page och Belen Mozo är endast tre slag.

– Det var en väldigt lätt dag och jag kunde slutföra rundan med liten energiförbrukning, konstaterade Wikström i ett pressmeddelande.

Noora Tamminen och Minea Blomqvist-Kakko ligger på en delad 23:e plats med ett parresultat. Elina Nummenpää är i sin tur på en delad 60:e plats.

Dubbelbogey harmade Korhonen

Mikko Korhonen var med i tätstriden ännu inför den tredje rundan i Europa touren i golf i Holland, men tappade mark på lördagen efter +1 på tredje rundan. Han är nu 21:a med resultatet sex under par.

– Öppningarna for lite vart som helst och det kostade sig på 15:e hålet. På andra slaget kom jag två meter framåt och så avslutade jag med tre puttar, beskrev Korhonen sin dubbelbogey på 15:e hålet.

Scott Hend från Australien leder tävlingen med resultatet -14. Segern har redan glidit finländaren ur händerna, men en plats i topp-10 är ännu möjlig. Tre slag skiljer Korhonen från en plats bland de tio bästa.