Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Grosjean besviken över Räikkönens kontrakt – ”En dag vill jag köra för Ferrari”

Från 2016
Romain Grosjean
Bildtext Romain Grosjean kommer att köra för Haas även nästa säsong.
Bild: xpbimages.com

Romain Grosjean hoppas att han en dag ska bli en av Ferraris två förare i formel 1. Han medger också att Kimi Räikkönens förlängda kontrakt var en stor besvikelse för honom.

Romain Grosjean valde efter förra säsongen att lämna Lotus och flytta över till den nygrundade amerikanska stallet Haas.

I Haas har den här säsongen hittills samlat ihop 28 VM-poäng och kommer att köra för stallet även nästa säsong. I framtiden är siktet ändå inställt på en förarplats hos Ferrari.

”Förstår Ferraris beslut”

Grosjean medger för tidningen Autosport att han blev besviken då Ferrari i juli valde att förlänga Kimi Räikkönens kontrakt med ett år.

– Ja, för att en dag vill jag köra för Ferrari. Ferrari väljer ändå den föraren som de anser passar bäst och då spelar det ingen roll om man kör för Haas eller någon annan.

– Jag förstår Ferraris beslut och att man vill ha kontinuitet med tanke på regeländringarna nästa säsong. Å andra sidan så får jag nu chansen att köra i Haas nya bil, säger han till tidningen.

Grosjeans stora dröm är att bli världsmästare – något som han inte tror är möjligt i Haas.

– För att det ska hända så måste man köra för ett stall som har en världsmästarbil. En dag vill jag vinna men jag behöver inte stressa, säger han.