Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Trump hoppas Clinton tillfrisknar snart - lovar berätta mer om sin egen hälsa

Från 2016
Uppdaterad 12.09.2016 17:32.
Hillary Clinton lämnade minnesceremonin 9.11.2016 i förtid p.g.a. att hon var sjuk.
Bildtext Hillary Clinton hölls knappt på benen när hon lämnade minnesceremonin på söndagen.
Bild: Reuters

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump säger till Fox News att han hoppas att demokraternas Hillary Clinton snart mår bättre.

Clinton tvingades lämna en minnesstund för offren för terrorattackerna år 2001 i förtid eftersom hon mådde dåligt, och senare uppgav hennes läkare att hon har lunginflammation.

Trump sade också att han snart kommer att publicera mer specifik information om sitt eget hälsotillstånd. Han berättade att han genomgick en läkarundersökning förra veckan och väntar resultat den här veckan.

- Jag kommer att publicera väldigt, väldigt specifika siffror. Jag hoppas att de är bra. Jag tror de kommer att vara bra, jag mår fantastiskt, sade Trump till Fox News.

Om 70-årige Trump väljs till president blir han den äldsta att väljas till posten, medan 68-åriga Clinton inte är långt efter.

Den amerikanska tv-kanalen CNN rapporterade tidigare att Trumps kampanjfolk har hotats med uppsägning om de kommenterar Clintons hälsotillstånd negativt.

Trump har i flera månader sagt att Clinton är för svag för att vara presidentkandidat och har pikat och kommenterat hennes hälsotillstånd på flera olika sätt.

Diskussion om artikeln