Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Samsung sänker batterikapaciteten i Note 7

Från 2016
Samsung Galaxy Note 7.
Bild: EPA/JANNIS MATTAR

Den sydkoreanska elektronikjätten Samsung kommer att begränsa batterikapaciteten i Samsung Galaxy Note 7-telefonerna i Sydkorea.

Samsung överväger att genomföra samma säkerhetsåtgärd även globalt.

Genom att sänka batterikapaciteten med en automatisk uppdatering av telefonens mjukvara kan företaget minimera risken för att batterierna ska fatta eld.

Samsung stoppade försäljningen av Note 7-telefonerna i början av september efter att det förekommit flera fall där telefonerna exploderat eller börjat brinna.

Bolaget återkallade samtidigt de 2,5 miljoner apparater som hade sålts under de två första veckorna efter lanseringen av produkten.

Batterikapaciteten sänks till 60 procent av den maximala nivån. Åtgärden genomförs den 20 september, en dag efter att Samsung börjar erbjuda ersättande Note 7-enheter med fungerande batterier.

Samsung har redan tidigare uppmanat kunderna att byta Note 7-telefonerna mot ersättande telefoner av annan modell i väntan på nya Note 7-enheter.

Många användare har varit ointresserade av en tillfällig telefon och har valt att använda en potentiellt farlig enhet i väntan på en ny Note 7.