Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Nu kan postiljonen också kratta

Från 2016
Höstlöv på gräset.
Bild: Yle/Erik Malmström

Posten utvidgar sin servicepalett ytterligare genom att nu även erbjuda hjälp med att kratta kundernas löv. Tidigare har man bland annat erbjudit gräsklippning. Kunderna har gillat de nya serviceformerna, säger man på Posten.

Från och med mitten av september kan man be postiljonen kratta ens löv två tisdagar per månad. Om man saknar kompost kan man också be Posten transportera bort löven. Tjänsten erbjuds fram till november.

Priset är antingen 40 eller 75 euro för de två gångerna, beroende på om man vill att det krattas i en halv eller en hel timme.

"Gräsklippning succé"

Krattandet är ett led i Postens satsning på att utvidga sin verksamhet utanför ramarna för de traditionella posttjänsterna.

Tidigare har Posten redan börjat erbjuda kunderna gräsklippning och transport av måltider till äldre.

Får man tro bolaget självt är folk nöjda med satsningarna.

- Nittiofem procent av dem som svarade på vår enkät om gräsklippningsservicen var nöjda med den, säger Petri Kokkonen som ansvarar för de här tjänsterna på Posten.

Kompenserar minskad mängd post

Vid bolaget poängterar man att de nya serviceformerna inte sköts på bekostnad av den traditionella verksamheten, utan att det handlar om ett komplement.

I och med att mängden post minskar med ungefär tio procent per år vill Posten utveckla nya tjänster för att kompensera bortfallet. Posten räknar med att digitaliseringen bara ifjol innebar ett inkomstbortfall på 75 miljoner euro.

Krattor och skottkärror i orange på grönt gräs.
Bild: Minna Aula / Yle

Diskussion om artikeln