Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Platini i avskedets stund: "Jag har inte gjort något fel"

Från 2016
Michel Platini tog avsked av UEFA-delegaterna i Aten.
Bildtext Michel Platini tog avsked av UEFA-delegaterna i Aten.
Bild: EPA/YANNIS KOLESIDIS

Det europeiska fotbollsförbundet UEFA:s tidigare ordförande Michel Platini höll ett känslosamt avskedstal på förbundets kongress i Aten på onsdagen där han poängterade att han inte gjort något fel. "Mitt samvete är rent" avrundade den forne franske storspelaren med.

Trots att Platini är avstängd från all fotbollsverksamhet i fyra år av det internationella förbundet FIFA tilläts han en taltur på den extrainsatta kongressen i Aten.

Orsaken till Platinis avstängning är de två miljoner schweiziska franc han tog emot år 2011 från tidigare FIFA-ordförande Sepp Blatter. Enligt den officiella förklaringen var det frågan om ersättning för jobb som gjorts tio år tidigare.

Platini valdes till UEFA-ordförande år 2007, men avgick officiellt i maj mitt i stormens öga.

– Tack för dessa nio år, Jag tycker vi har gjort ett utomordentligt jobb. Adjö, fotbollsvänner, sade Platini.

– Ni får fortsätta med den här speciella uppgiften utan mig, av orsaker jag inte nu vill gå in på. Mitt samvete är rent och jag har inte gjort något fel. Jag fortsätter min kamp för rättvisa, avrundade fransmannen.

Kongressen kommer senare att välja Platinis efterträdare. Valet står mellan slovenen Aleksander Ceferi och holländaren Michael van Praag.

Diskussion om artikeln