Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Optimism och kärleksbekymmer på Andersens Badehotel

Från 2016
Uppdaterad 19.09.2016 10:32.

Pigan Fie och hotellägare Molly Andersen öppnar igen dörrarna. Välkommen till andra säsongen av Badhotellet. En sommar med kärleksbekymmer, arvstvist, spritsmuggling och stora planer.

Det har gått ett år sedan vi träffade stamgästerna på Andersens Badehotel och när vi nu ser dem igen skriver vi år 1929. De flesta gästerna har redan intagit sina rum på det lilla värdshuset och fler är på väg.

Semesterliv vid havsbandet, samvaro med alla gamla goda vänner, fru Andersens utsökta mat serverad punktligt av de söta kökspigorna - vad mer kan man önska sig?

Fie har hjälpt Molly med hotellet under vintern och gör allt för att få sin älskade Morten, som är anklagad för mord, frikänd. Molly driver hotellet ensam efter att herr Andersson gått bort. Men allt blir lite mer komplicerat när hans son, Poul, anländer från Amerika för att ta hand om sitt arv.

Bland sommargästerna träffar vi bland andra Max Berggren som är dryga trettio, arkitekt och charmerande. Han älskar jazz och kvinnor. Till hotellet kommer han med sin jämnåriga vän Philip Dupont som är en väluppfostrad reklamtecknare.

Vi träffar också gamla bekanta som greve Ditmar och grossist Madsen med familj samt tobaksfabrikör Otto Frigh med fru och barn. På plats finns också skådespelare Edward Weyse som skilt sig för tredje gången och istället inlett en affär med fru Helene Aurland.

Programmet är inte längre tillgängligt
Trailer: Badhotellet - säsongstart 17.9.2016 kl. 20 - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Fler kopplingar till historiska händelser

De yttre omständigheterna för en lyckad och avslappnad sommar på den danska västkusten är i alla fall de allra bästa. Optimismen blåser in från Amerika där aktiekursen stiger och utlovar framgång också för lilla Danmark. Men allt går inte som planerat - inte ens på Andersens Badhotel.

Den fiktiva serien har en rad hänvisningar till verkliga händelser. 1929 är det bland annat förbudstider i USA, Norge och delar av Sverige. Spritsmugglingen på Kattegatt speglas i serien av svenska Ernst Bremer som under denna tid gjorde sig känd som smuggelkungen nummer ett.

Det sjunde och sista avsnittet utspelar sig senare under hösten och har hänvisningar till kraschen på Wall Street, "Black Tuesday", den 29 oktober 1929.

Orginaltitel: Badehotellet (säsong 2)
30 dagar på Arenan
7 avsnitt

Produktion: SF Film

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln