Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Yakiniku - grillat kött på japanskt vis

Från 2016
Strömsö inslag: Yakiniku - Spela upp på Arenan

Grillat kött, Yakiniku på japanska, är en snabb kötträtt som, fantastiskt nog, är lika god varm som kall. Ingen risk att det lämnar nåt av resterna alltså! Vi serverar marinerad bok choi till, men andra grönsaker och ris passar lika bra.

Yakiniku - grillat kött på japanskt vis

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 400 gram (g) entrecôte
  • 1 deciliter (dl) soja
  • 1.5 matsked (msk) mirin - risvinsvinäger
  • 2 matsked (msk) sake
  • 1 matsked (msk) råsocker
  • 0.5 matsked (msk) riven ingefära
  • 2 matsked (msk) finskuren purjolök

Instruktioner

Koka upp ingredienserna till såsen, dvs soja, mirin, sake, socker, ingefära och purjolök. Låt sjuda 5 minuter.

Stek tunnna skivor entrecote hastigt på båda sidor på hård värme i grillpanna.

Tag av och ös såsen över köttet direkt.

Låt vila 5 minuter och skiva sedan tunt.

Vi serverade marinerad bok choi till, men andra grönsaker och ris passar lika bra.

Mer om ämnet på Yle Arenan