Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Marinerad bok choi

Från 2016
Marinerad bok choi på ett fat
Bild: Yle/Carina Ahlskog

Bok choi är en kål som mer ska behandlas som sallad än kål, hastig tillagning bibehåller fräschören i denna smakrika grönsak. Den går utmärkt att woka i stekpanna eller wokpanna.

Marinerad bok choi

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 8 små bok choi
  • 2 lime
  • 0.5 grapefrukt
  • 1 matsked (msk) socker
  • salt
  • 1 matsked (msk) rostade sesamfrö

Instruktioner

Blanda skalet av en lime med saften av två lime, en halv grapefrukt, socker och lite salt efter smak.

Blanchera kålen hastigt i kraftigt saltat vatten. Lyft i kallt vatten.

Halvera kålen och slå över marinaden. Strö över sesamfrön.

Till marinerad boc choi serverade vi Yakiniku, grillat kött på japanskt vis.

Istället för lime och grapefrukt kan man använda 1 dl yuzu, en citrussaft man oftast hittar i frysdisken i asiatiska butiker.

Mer om ämnet på Yle Arenan