Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

BK-46 förlorade mot FC Espoo i fotbollstvåan

Från 2016
Uppdaterad 19.09.2016 16:56.
Alieu Ceesay spelar i BK-46.
Bildtext BK-46:s Alieu Ceesay bröt ett finger i matchen mot FC Espoo. (Arkivbild).
Bild: Yle/ Patric Westerlund

Karislaget BK-46 förlorade mot FC Espoo i fotbollens division 2 på lördag eftermiddag (17.9). Med tanke på kampen om en kvalplats till division 1 kom förlusten olägligt för Karislaget.

Matchen som spelades i Alberga i Esbo slutade 2-0 (1-0).

BK-46 fick nu för första gången den här säsongen lämna spelplanen utan ett enda gjort mål. Förlusten var den femte för BK av totalt 20 spelade matcher.

FC Espoo var en besvärlig motståndare för BK-46 den här säsongen. I säsongens första match i början av maj spelade lagen oavgjort (2-2) i Karis.

Matchens första halvlek på lördagen gick mer eller mindre i gästernas tecken.

I den 40 matchminuten fick ändå hemmalaget en straff. Den förvaltade Janne Paukkonen väl och förde FC Espoo i pausledning.

Paukkonen gjorde också hemmalaget andra mål. Målet kom i den femte spelminuten i den andra halvleken.

- Efter det andra målet försvann vårt spel all världens vägar. Vi saknade disciplin och vårt lagspel var helt borta, sade BK:s lagledare Peter Laine efter matchen.

Slutresultatet kunde hellre ha varit 3-0 än 2-1, vi fick inget uträttat under de sista 40 minuterna, sade Laine.

Kritik mot domaren

- Alltför mycket av vår energi gick också åt att kritisera domaren, sade Peter Laine.

BK-46 fick sammanlagt sex varningar i matchen. Två av varningarna tilldelades Alysson Soares som därmed blev utvisad och är avstängd då BK-46 spelar mot Klubi 04 i Helsingfors 25.9.

Det är möjligt att mittbacken Alieu Ceesay också är borta från den matchen. Ceesay bröt nämligen ett finger i samband med FC Espoos andra mål.

Förlusten betyder att BK-46:s chanser att vara den bästa tvåan i de tre division 2-zonerna blev sämre. Vinnarna från varje zon och den bästa tvåan går nämligen till division 1-kval dit två lag stiger för säsongen 2017.

Den värsta konkurrenten i kampen om den fjärde kvalplatsen är Musan Salama från Björneborg. MuSa spelade 0-0 på lördagen mot AC Kajaani i zon C. MuSa har nu en poäng mer än BK-46.

- MuSa har ett enklare program i de två sista matcherna än vi. De möter bland annat poängautomaten Virkiä, medan vi möter Klubi 04 och TPV, sade Laine.

Matchen dömdes av Jaakko Räsänen inför 80 åskådare.

Serietabellen finns på Bollförbundets resultatsidor. Det är nu klart att Esbolaget FC Honka går till kval från zon B.

Division 2, zon B:
FC Espoo – BK-46 2-0 (1-0)
Klubi 04 – SalPa 2-2 (1-1)
Atlantis FC - FC Åland 0-2 (0-1)
FC Honka – TPV 3-1 (1-1)