Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Kommitté tar itu med luftproblem i Sjundeå

Från 2016
Uppdaterad 20.09.2016 10:36.
Ett av den finska Päivärinteen koulus skolhus.
Bildtext Skolbyggnaderna i Päivärinteen koulu står tomma på grund av luftproblem.
Bild: Yle/Veronica Montén

En fastighetskommitté ska hjälpa till att råda bot på problemen med dålig inomhusluft i Sjundeå. Det är viktigt att snabbt lösa problem med innomhusluften med tanke på kommunens livskraft och attraktionsnivå, anser kommunstyrelsen.

För att kunna lösa problemen ska fastighetskommittén vara insatt i fastighets- och byggnadsteknik.

Ansvar för renoveringsplan

Kommitténs uppgift är att tillsammans med tekniska chefen i praktiken omsätta frågor som hänger ihop med de byggnader som har problem med luften. Det handlar om allt från att göra upp en renoveringsplan och en budget för reparationerna till att informera.

Kommittén lyder under kommunstyrelsen och består av två ledamöter från tekniska nämnden och två från kommunstyrelsen. Kommittén består av Catharina Lindström (SFP) och Kari Vierinen (Obundna) från tekniska nämnden samt Heikki Kaisla (Saml) och Veikko Tanskanen (VF) från kommunstyrelsen.

Problem på flera håll

Flera skolor i Sjundeå har problem med inomhusluften. Päivärinteen koulus skolbyggnad har tagits ur bruk på grund av svåra problem med inneluften. Det har också förekommit problem i Aleksis Kiven koulu och Sjundeå svenska skola. Också i tandvårdens lokaler har det varit dålig inomhusluft.

Kommunstyrelsen i Sjundeå beslöt på måndagen (19.9) att tillsätta en fastighetskommitté för tiden 20.9-31.5.