Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Backes raka svar: "Jag kommer inte att hänga kvar"

Från 2016
Uppdaterad 21.09.2016 12:42.
Hasse Backe, Norge Finland 29.3.2016.
Bildtext Hasse Backe intervjuad i Pohjalainen.

Hasse Backes första tid som finsk förbundskapten har inte varit någon dans på rosor. I en intervju till tidningen Pohjalainen säger svensken att han inte tänker hänga kvar på posten ifall VM-chansen ryker redan i år.

Backe intervjuades i samband med ett föreläsningsbesök i Vasa och fick i artikeln en direkt fråga av tidningens reporter.

Om vi redan i år mister chansen att nå VM, är det då smartare att fullfölja kvalet under din ledning eller byta tränare redan under det pågående kvalet?

– Jag kommer inte att hänga kvar på posten om jag upplever att resultaten är dåliga och vi inte får saker och ting att fungera. Finland befinner sig just nu i en sådan situation att man med tanke på framtiden borde få till stånd ett längre arbetsförhållande på chefstränarposten.(redaktionens översättning)

Under Backes ledning har Finland rasat ner till 90:e plats på Fifa-rankingen. På åtta matcher har Finland nått två oavgjorda resultat (mot Kosovo och Belgien) och förlorat sex matcher (mot Sverige, Island, Polen, Norge, Italien och Tyskland).

Backe pekar också ut följande kvalmatch på bortaplan mot Island som något av en nyckelmatch i det EM-kval laget som inleddes med oavgjort 1-1 mot Kosovo.

– Om vi spelar bra på Island får vi med oss otroligt mycket självförtroende inför de två återstående svåra matcherna, sade Backe till Pohjalainen.

Finlands kvalhöst

  • 6 oktober, Island - Finland
  • 9 oktober, Finland - Kroatien
  • 12 november, Ukraina - Finland