Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”Vi ber för Finland” – Lag Nordamerikas öde i Lejonens händer

Från 2016
Uppdaterad 22.09.2016 17:07.
Ishockeyspelare skjuter puck.
Bildtext Scheifele hoppas på att Laine hittar rätt efter en god nattsömn och lite massage.
Bild: /All Over Press

Suomi, Suomi, Suomi. Finland måste vinna, skriver The Buffalo News Mike Harrington. Jag ska fixa massage för Patrik Laine, säger Lag Nordamerikas Mark Scheifele. Lejonen avgör succélagets öde på torsdag.

Trots 4–1 mot Finland och 4–3 mot Sverige ligger Lag Nordamerika risigt till i World Cup. För att en semifinalplats ska bli verklighet måste Finland vinna över Ryssland.

Finland har gjort ett mål på två matcher i World Cup. Nu hoppas nordamerikanerna att Lejonen får fart på målskyttet mot Ryssland.

– Det här är stressande. Vi hejar på Finland och ber för att de ska vinna över Ryssland, säger Nathan MacKinnon, segerskytt mot Tre Kronor, till Sportsnet.

– Jag ska fixa massage för Patrik Laine och se till att han sover gott, säger Mark Scheifele, Laines blivande lagkamrat i Winnipeg Jets, till World Cups webbplats.

“Om hockeygudarna är rättvisa vinner Finland”

Blandlagen var något av frågetecken inför turneringen. Vem spelar de för? frågade sig bland annat Leo Komarov.

Just nu är svaret: i varje fall för hela USA. USA har med säkerhet åkt ut ur World Cup, vilket gör att amerikanerna fått upp ögonen för de unga löftena.

Det skadar inte heller att Lag Nordamerika visat upp den mest underhållande hockeyn i turneringen.

– Om hockeygudarna är rättvisa och har en hjärna vinner Finland över Ryssland, skriver Mike Harrington i en kolumn för The Buffalo News.

– På torsdag är vi alla finländare.

Ryssland eller Lag Nordamerika ställs mot suveräna Kanada i semifinal. Kanada blev gruppetta i grupp A med målskillnaden 14–3.

Diskussion om artikeln