Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Selänne berömmer nya superkedjan: ”Kan förvänta oss mycket”

Från 2016
Uppdaterad 22.09.2016 18:47.
Aleksander Barkov, Patrik Laine och Sebastian Aho.
Bildtext Aleksander Barkov, Patrik Laine och Sebastian Aho (till höger) har spelat tillsammans under World Cup.
Bild: All Over Press

Två raka förluster och utslaget i World Cup. Trots den tunga turneringen för lejonen tror den finländske hockeylegendaren Teemu Selänne att en potentiell kanonkedja är född. ”Det är otroligt att de kan dominera redan nu.”

Efter två raka förluster mot Nordamerika och Sverige har Finland enbart äran att spela för i torsdagens sista gruppspelsmatch mot Ryssland.

World Cup tar slut för finländsk del efter slutsignalen mot det ryska laget, men Finlands ishockeyframtid ser ändå ljus ut. Åtminstone om man ska tro Teemu Selänne.

Under World Cup har en ny kedja med ungtupparna Patrik Laine, Aleksander Barkov och Sebastian Aho växt fram. Trion kan bli något alldeles extra för lejonen i framtiden.

– Det är helt otroligt att de kan gå in redan nu och dominera. Det syns verkligen att de njuter av att spela ishockey, säger Selänne till Ilta-Sanomat.

– Vi kan förvänta oss mycket av dem. De gillar att spela tillsammans.

Saku Koivu, Teemu Selänne och Jere Lehtinen jublar under Finlands semifinal mot USA hockeyns senaste World Cup-turnering.
Bildtext Saku Koivu, Teemu Selänne och Jere Lehtinen var en framgångsrik trio i landslaget.
Bild: All Over Press

Jämförs med förra superkedjan

Selänne var en del av den förra superkedjan som landslaget hade. Tillsammans med Saku Koivu och Jere Lehtinen dominerade han många turneringar.

Finlands nuvarande förbundskapten Lauri Marjamäki vill inte jämföra de två kedjorna med varandra, men även han ser likheter.

– De var mångsidiga och i den nuvarande kedjan finns mycket skicklighet. Den här formationen både kändes och lät rätt, säger Marjamäki.

Diskussion om artikeln