Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Aho redo för NHL: ”Visat att jag kan spela mot de bästa”

Från 2016
Uppdaterad 22.09.2016 18:46.
Sebastian Aho.
Bildtext Sebastian Aho har varit en av Finlands vassaste spelare under World Cup.
Bild: All Over Press

I ett blekt Finland har Sebastian Aho visat vad han går för. Jättetalangen tror att World Cup har varit en perfekt NHL-uppladdning. Det här har varit en väldigt viktig turnering för självförtroendet, säger Aho.

Först skulle han inte spela alls. Sedan flyttades han upp i lejonens förstakedja.

I ett World Cup som slutar i finländsk besvikelse har Sebastian Aho varit ett av få utropstecken. Aho, som gjorde braksuccé under förra säsongen, har tagit för sig bland världens bästa spelare.

Aho siktar på att ta en plats i Carolinas trupp den kommande NHL-säsongen. 19-åringen säger att det verkligen känns som han har gått framåt.

– Jag har visat att jag klarar av att spela mot de bästa. Det här har varit en väldigt viktig turnering för självförtroendet, säger han till Yle.

"Mycket att förbättra"

Trots att lejonen tvingas åka hem med svansen mellan benen efter den sista gruppspelsmatchen mot Ryssland, kan Aho lämna Toronto med hedern i behåll.

Fjolårssäsongens juniorvärldsmästare är ändå inte supernöjd.

– Det finns mycket att förbättra individuellt. Och hade vi vunnit matcher, hade självförtroendet vuxit sig ännu starkare.

"Passar mig rätt bra"

Efter torsdagens match mot Ryssland väntar försäsongsläger med Carolina. Nu har Aho också stenkoll på vad som krävs i världens bästa ishockeyliga.

– I liten rink måste man reagera snabbare. Situationerna kommer snabbare, men det passar mig rätt bra, säger Aho.

Diskussion om artikeln