Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tortorellas hälsning till Kessel: ”Han ser dum ut”

Från 2016
Uppdaterad 22.09.2016 18:45.
John Tortorella.
Bildtext John Tortorella har fått frän kritik för sin taktik.
Bild: All Over Press

USA kraschade i World Cup och blev turneringens stora flopp. Den petade storstjärnan Phil Kessel riktade kritik mot John Tortorella efter uttåget. Nu bemöter förbundskaptenen hans utspel.

Efter förluster mot Europa och Kanada tvingades USA vika in kepsen i World Cup. Det amerikanska laget har underpresterat i Toronto och kritiken har inte låtit vänta på sig.

En av de som visade bitterhet var Phil Kessel. Pittsburgh Penguins-stjärnan petades av John Tortorella och har följt turneringen hemifrån. Efter USA:s förlust mot Kanada twittrade Kessel.

– Sitter hemma med min hund. Det känns som jag borde göra något viktigt, men jag kan inte sätta fingret på vad det är.

"Enkelt att sprida saker"

Inför USA:s avslutande match mot Tjeckien svarade Tortorella på kritiken från Kessel.

– Jag önskar att han inte skulle säga något alls. Det här gör att han ser dum ut. Det är så enkelt att sprida saker när det går illa, säger Tortorella på en presskonferens.

– Jag kommer inte tillåta att någon säger att det här var ett lag med dåliga spelare. Det är inte sant. Deras kritik får amerikansk ishockey att se dålig ut.

"Det är sanningen ..."

I en grupp med Kanada, USA, Tjeckien och Europa förväntade de flesta sig att USA skulle göra Kanada sällskap till semifinal.

Nu blir det Kanada och Europa som får fortsätta efter gruppspelet. Tortorella säger att USA stirrade sig blint på hur man skulle stoppa Kanada och glömde bort premiären mot Europa.

– Vi fokuserade direkt på Kanada. Vi kunde inte utmana dem. Vi har inte samma kvalité som de har. Det är sanningen.

Diskussion om artikeln