Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Komarov på väg att sluta i landslaget: ”Känns som det var här”

Från 2016
Uppdaterad 23.09.2016 09:26.
Leo Komarov, World Cup 2016.
Bildtext Leo Komarov ser slutet.
Bild: Matti Raivio / All Over Press

Förlusten mot Ryssland i World Cup kan ha varit Leo Komarovs sista match i Finlands landslagströja. Den blåvita trotjänaren känner på sig att det blivit dags att stiga åt sidan.

– Det här är väl mina sista år, jag börjar ju bli gammal.

Redan inför vårens VM-turnering konstaterade Leo Komarov till Yle Sporten att landslagskarriären börjar sjunga på sista versen. Efter Finlands tredje förlustrika match i World Cup i Toronto var tonen ännu mer bestämd.

Lejonens trotjänare har alltid ställt upp när han blivit tillfrågad, men nu ser han slutet.

– Det är mycket möjligt. Jag tänkte ännu före matchen hur fina tillställningar de här är. Man får spela med goda kompisar, har alltid roligt och får spela under bra tränare, sa Komarov till den samlade pressen efter Rysslandsmatchen.

– I något skede måste man ändå fundera vidare. Vi ska se nu vad som händer, men den överhängande känslan är att det var här.

Leo Komarov, VM 2014
Bildtext Leo Komarov har spelat nio storturneringar i Finlands färger.
Bild: EPA / All Over Press

Komarov, 29, har representerat Finland i sju VM-turneringar samt ett OS och ett World Cup. I prisskåpet har han bland annat OS-brons, VM-guld och två VM-silver.

”Räckte inte till”

Komarov var Finlands delat näst bästa poängplockare med sin assist till lagets enda mål som gjordes av Valtteri Filppula i öppningsmatchen mot Nordamerika, men turneringen var naturligtvis överlag en besvikelse.

– Det gick inte som jag hade tänkt mig. Allt förutom hockeyn var bra; fansen, förhållandena, men som lag lyckades vi inte som planerat, säger Toronto Maple Leafs-forwarden.

– Onödigt att förklara. Vi hade de bästa lagen emot oss och det här är skillnaden, vi räckte helt enkelt inte till. Men vi har många unga på kommande och framtiden ser ljus ut.

En framtid som sannolikt får mötas utan Leo Komarov i landslaget.

Källor: MTV Sport, Ilta-Sanomat, Sportti.com.

Diskussion om artikeln