Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mourinho i ny bok: Ska slå sönder Wengers ansikte en dag

Från 2016
Uppdaterad 23.09.2016 10:46.
Jose Mourinho.
Bildtext Jose Mourinhos andra tid i Chelsea var fylld av kontroverser.
Bild: EPA/ANDY RAIN

Fotbollstränarna Jose Mourinho och Arsene Wenger har ett minst sagt ansträngt förhållande. En serie händelser år 2014 fick det att koka över för Mourinho, skriver journalisten Robert Beasley i en ny bok. Jag ska hitta honom utanför fotbollsplanerna en dag och så sönder hans ansikte, ska Mourinho ha sagt.

Det är Daily Mail som fått ett utdrag från en ny bok om Jose Mourinho, som kommer ut senare i september. Enligt författaren Beasley – som är nära Mourinho – fick en serie händelser portugisen att se rött.

Mourinho återvände till England år 2013 och tog över Chelsea. Det gjorde att den gamla fejden med Arsenal-tränaren Wenger blossade upp igen.

Wenger kritiserade först Mourinhos beslut att sälja Juan Mata till Manchester United i januari 2014 och sade senare att spelarna i Chelsea var rädda för att misslyckas och att laget inte hade så bra chans att vinna mästerskapet.

Mourinho tappade fattningen och kontrade med att kalla Wenger en specialist på att misslyckas under en presskonferens. Några dagar senare berättar Beasley att Mourinho ska ha hotat Wenger.

– Jag ska hitta honom en dag utanför fotbollsplanerna och slå sönder hans ansikte, ska Mourinho ha sagt till Beasley.

Krossade Arsenal i mars – pikade Wenger

I mars möttes Chelsea och Arsenal. Resultatet? Chelsea vann med 6–0. Wenger flydde snabbt till lagets buss efter matchen.

– Nästa gång jag förlorar en match ska jag skippa presskonferensen för att lagets buss väntar på mig, sade Mourinho efter det inträffade.

Manchester City blev mästare säsongen 2013/14. Chelsea slutade trea och Arsenal fyra.

Hösten 2014 blev förhållandet mellan tränarkollegorna ännu mer infekterat då Wenger knuffade Mourinho vid sidlinjen. Se incidenten här (Youtube).

Mourinho tränar numera Manchester United.

Diskussion om artikeln