Honungspannacotta med säsongens fruktkompott och havrefras
En kombination av krämigt och krispigt, där den lokala honungen används i alla delar av rätten. Glöm pannacotta med vaniljstång, honung är det nya svarta.
Honungspannacotta med säsongens fruktkompott och havrefras
Mängd: 6 personer
Ingredienser
- 6 äppel - skurna i bitar, fruktkompott
- 1 matsked (msk) honung - fruktkompott
- 0.5 liter (l) rabarber - fruktkompott
- 1 matsked (msk) honung - fruktkompott
- 1 liter (l) grädde - Honungspannacotta
- 4 gelatinblad - Honungspannacotta
- 2 matsked (msk) honung - Honungspannacotta
- 100 gram (g) smör - Havrefras
- 3 matsked (msk) honung - Havrefras
- 3 deciliter (dl) havregryn - Havrefras
- 2 deciliter (dl) vetemjöl - Havrefras
Instruktioner
Fruktkompott
Skiva och koka rabarbern. Koka den med en matsked honung, al dente blir bra.
Sila rabarbern och häll rabarbersaften i en stekpanna. Spara rabarberkompotten.
Lägg i äppel skurna i klyftor, häll på en matsked honung och koka dem i rabarbersaften.
Äpplena skall inte kokas sönder utan får gärna ha lite tuggmotstånd.
Honungspannacotta
Värm upp grädden och honungen.
Lägg gelatinbladen i blöt tills dom blir mjuka.
Sätt i gelatinbladen, låt dom smälta i blandningen.
Häll upp på tallrikar och låt stelna i kylskåp ca. 2 timmar
Havrefras
Blanda ingredienserna.
Lägg ut smeten på en ugnsplåt. Grädda i 160 grader ca 30 minuter.
Krossa smeten till mindre bitar efter ca 15 minuter. När havrefraset är krispigt är det klart. .
Vid servering, lägg äppel och rabarberkompotten på pannacottan. Rippla över havrefraset.