Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sänktes av Lepistö – nu lämnar Backlund Tre Kronor

Från 2016
Mikael Backlund.
Bildtext Mikael Backlund lämnar Tre Kronor inför semifinalen.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Här är Sveriges nya skadesmäll under World Cup. Mikael Backlund har inte återhämtat sig efter Sami Lepistös tackling och lämnar turneringen.

Inför World Cup fick Sverige flera tunga skadebesked. Bland annat tvingades Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall lämna återbud till turneringen.

Nu har Tre Kronor, som spelar semifinal mot Lag Europa på söndag, fått ett nytt negativt besked. Mikael Backlund kommer inte att spela mer i Toronto.

Det var under gruppspelsmatchen mot Finland som anfallaren åkte på en tackling på öppen is från Sami Lepistö. Den finländska backen träffade inte Backlund med armbågen, men svensken hade sänkt huvudet och Lepistö träffade honom i huvudet med sin axel.

"Tråkigt för Mikaels del"

Backlund har sedan matchen mot Finland inte funnits med Tre Kronor på is. Han fick en hjärnskakning och han har kontrollerats noggrant av NHL:s läkare.

Nu har de tagit beslutet att Backlund inte kan spela mer i World Cup. Calgaryspelaren fanns inte med på lördagens svenska träning och nu har han åkt hem till Calgary för rehabilitering.

– Vi förlorar såklart en väldigt duktig center som vi använt i många olika situationer. I boxplay men även i defensiva situationer. Dessutom mister vi lite alternativ på forwardssidan, nu har vi de forwards vi har. Men framför allt är det väldigt tråkigt för Mikaels egen del, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg enligt Sportbladet.

Diskussion om artikeln