Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kort sommar påverkar inte Crosby – ”Spännande då man visste vad som väntade”

Från 2016
Uppdaterad 25.09.2016 09:16.
Sidney Crosby
Bildtext Sidney Crosby har gjort sju poäng hittills i World Cup.
Bild: imago/GEPA pictures/ All Over Press

Sidney Crosby är den stora ledaren i Kanadas lag i World Cup. I semifinalen visade han vägen för laget med sina tre poäng.

Kanadas lagkapten Sidney Crosby har en imponerande meritlista. Två OS-guld, ett VM-guld och två Stanley Cup. Det senaste mästerskapet i NHL var han med och vann för bara några månader sedan.

Det blev ingen lång semester mellan finalserien i NHL och World Cup men Crosby verkar ändå vara på hugget. Han har gjort 3+4 på fyra matcher och toppar poängbörsen i turneringen.

– Sommaren var kort men spännande då man visste vad som väntade här i World Cup, sa Crosby efter semifinalsegern över Ryssland där han noterades för tre poäng.

Nu ska Crosby försöka leda Kanada till den andra raka titeln i World Cup. För tolv år sedan besegrade man Finland i finalen med 3–2.

”Fick mer tid”

Lagkaptenen visade vägen i semifinalen och inledde målskyttet i den första perioden. Crosby stal pucken av Dimitri Kulikov och visade upp sina snabba handleder då han spelade bort målvakten Sergej Bobrovskij och satte 1–0.

– Jag fick lite mer tid än man vanligtvis brukar få, sa Crosby om målet.

Vilket lag som Kanada kommer att möta i final avgörs på söndagskvällen då Sverige och Lag Europa möts. I finalen är det sedan först till två segrar som gäller.

– Nu kommer vi att bedömas på basen av det som händer framöver, sa Kanadas tränare Mike Babcock efter semifinalen.

Diskussion om artikeln