Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nederlagstippat Europa i semifinal – ”Hade varit skönt att besegra Sverige”

Från 2016
Uppdaterad 25.09.2016 11:16.
Mattias Ekholm och Mats Zuccarello
Bildtext Lag Europa besegrade Sverige i en träningsmatch inför World Cup.
Bild: Mark Goldman/Icon Sportswir

Få hade trott att Lag Europa skulle ta sig till semifinal i World Cup. Nu är man där och på söndagskvällen möter man Sverige.

Lag Europa fick en flygande start på World Cup då man besegrade USA i den första matchen med 3–0. Efter det följde en förlängningsseger över Tjeckien och förlust mot Kanada i den avslutande gruppspelsmatchen.

Nu är laget bara en match från att möta Kanada igen – den här gången i final. Sista hindret är Sverige i semifinalen på söndagen.

– Det hade varit riktigt skönt att slå Sverige. Det är inte varje dag man är i en semifinal i en turnering som den här, det är bara att gilla läget.

– Vi har inget att förlora, alla dömde ut oss inför turneringen, säger norrmannen Mats Zuccarello till Radiosporten inför semifinalen.

Möter lagkamraten

Norrmannen med den långa klubban spelar till vardags i New York Rangers. Där är han klubbkamrat med Sveriges målvakt Henrik Lundqvist.

– Vi har inte pratat så mycket, de gör sin grej inför matchen och vi vår. Man kan vara kompisar tills pucken faller i isen och sedan är det full kamp, säger han.

Lag Europa mötte Sverige i en träningsmatch inför turneringen och vann då med 6–2.

Semifinalen mellan Sverige och Lag Europa börjar klockan 20.00 finländsk tid.

Diskussion om artikeln