Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vilket segervrål – Mcilroy tog hem PGA-slutspelet efter särspelsdrama

Från 2016
Rory McIlroy firar efter segern på Tour Championship.
Bildtext McIlroy var både lättad och exalterade efter att segern säkrades.
Bild: All Over Press.

Dustin Johnson höll inte för trycket och tappade greppet. Då tog Rory McIlory chansen – och vann PGA-tourens slutspel efter fyra särspelshål i Tour Championship.

En dubbelbogey på det tolfte hålet bekräftade att Johnson höll på att tappa det. Amerikanen ledde sammandraget i PGA-tourens slutspel inför avslutande Tour Championship, men nerverna började spela spratt då det gällde som mest.

Efter att ha gått de tre första rundorna på 66, 68 och 66 slag noterades Johnson för svaga 73 på den sista rundan. Det gav McIlroy chansen att segra – och nordirländaren tog vara på möjligheten.

Tre spelare i särspel

Det krävdes nerver av stål för att säkra segern.

McIlroy tog den snåriga vägen till särspelet. McIlroy klarade biffen efter en fenomenal slutspurt: eagle på det 16:e hålet och birdie på det 18:e. Det betydde särspel tillsammans med amerikanerna Ryan Moore och Kevin Chappell

Chappell föll ut efter det första särspelshålet. På det fjärde hålet satte McIlroy sin birdieputt och säkrade segern. En seger som betydde mycket. McIlroy vrål efter putten sade det mesta. Nordirländaren fick över tio miljoner euro för segern.

Om inte McIlroy hade vunnit hade Johnson vunnit sammandraget.

Resultat:

1. Rory McIlroy, -12 (68, 70, 66, 64) vann efter det fjärde särspelshålet
2. Ryan Moore, -12 (70, 68, 66, 64)
2. Kevin Chappell, -12 (66, 68, 68, 66)
----------------------------------------------------
6. Dustin Johnson, -5 (66, 67, 69, 73)

Diskussion om artikeln