Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Älskar eller hatar du Justin Bieber?

Från 2016
Uppdaterad 27.09.2016 09:07.
Justin Bieber
Bildtext Justin Bieber uppträder på Helsingforsarenan ikväll.
Bild: ALI HAIDER / EPA

Justin Bieber är känd för sitt galna beteende. Är det ett PR-trick eller klarar han inte av kändislivet? Sofie Gammals frågar sig varför Justin Bieber är så älskad men samtidigt också så hatad.

Justin Bieber växte upp tillsammans med sin mamma i relativt torftiga förhållanden. Hans musikaliska talang upptäcktes på Youtube av Scooter Braun år 2008, när Bieber var endast 13 år gammal.

Scooter ville ta Bieber med till Atlanta för att spela in en demo men Biebers mamma var till en början emot Brauns förslag. Hon gav till slut med sig och det tog inte länge innan Biebers första singel "One Time" började spelas på radio och blev en stor hit. Det var början på framgången.

Karriären har dock färgats av Biebers dåliga beteende och skandalerna har avlöst varandra.

Konsertarrangörens mardröm?

För tre år sedan i London klev Bieber upp på scen två timmar för sent, orsaken sägs vara att han spelade tv-spel. Förra året i Oslo avbröt han sin spelning på grund av att fansen längst fram kastade vatten upp på scen. Han framförde endast en låt och fick sedan nog.

När Bieber uppträdde i New Jersey i juli kastade ett fan upp en hatt som en present till Bieber, men reaktionen var nog inte vad fanset hade väntat sig. Istället skrek Bieber "Jag vill förmodligen inte ha skiten".

Är hans pissiga beteende ett resultat av hans tidiga kändisskap? Eller beror det på att media uppmärksammar varje felsteg han gör?

I motsats till Biebers pissiga beteende har han även visat en sjysst och ödmjuk sida: I mars i Seattle tog Beiber upp ett lyckligt fan på scen som sedan fick styla hans hår.

Justin Bieber på röda mattan, VMA augusti 2015.
Bildtext Justin Bieber är både älskad och hatad.
Bild: EPA / PAUL BUCK

Är du en Belieber eller Habieber?

26-27.9 är Justin Bieber i Helsingfors och staden är full av fans, så kallade Beliebers. Flera fans har tältat utanför Helsingforsarenan för att få se sin idol. Andra har möjligtvis flytt stan för att undvika hysterin. Alla verkar ha någon åsikt om Justin Bieber. Antingen älskar du honom eller så hatar du honom. Stämmer det? Vad är i så fall orsaken till det?

Är du en Belieber (Bieber fan) eller en Habieber (en medlem i Justin Bieber hate club)?

Vi vill höra din åsikt! Dela med dig i kommentarsfältet nedan.