Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Jarkko Kaplin lämnar Nordkalk

Från 2016
Uppdaterad 26.09.2016 16:38.
jarkko kaplin,
Bild: Yle / Peter Karlberg

Nordkalks verkställande direktör Jarkko Kaplin lämnar bolaget. En rekryteringsprocess har inletts för att utnämna en ny vd.

Nordkalks styrelse har utnämnt Tarmo Tuominen till tillförordnad verkställande direktör. Tuominen, som varit i bolagets tjänst sedan 1982, har tidigare ansvarat för bolagets inköp och logistik.

En rekryteringsprocess har inletts för att utnämna en stadigvarande vd för Nordkalk. I bolagets pressmeddelande avtackas Jarkko Kaplin av Tomas von Rettig, ordförande för Nordkalks styrelse och VD för Rettig Group.

- Jarkko har lett Nordkalk under en tid av utmanande marknadsförhållanden. Han har också skapat en stadig grund för Nordkalks strategi. Jag vill på Rettig Groups och hela Nordkalks styrelses vägnar tacka Jarkko för hans hängivna arbete och insats i Nordkalk och Rettig Groups verksamhet och önskar honom lycka och framgång.

Enligt Tomas von Rettig var beslutet att se sig om efter en ny vd för Nordkalk ett beslut som fattades i samförstånd med Jarkko Kaplin. Enligt von Rettig hade man tillsammans nått slutsatsen att det nu är ett passligt läge att byta vd.

Jarkko Kaplin har inte kunnat nås för en kommentar.

Artikeln har uppdaterats 26.9.2016: Tomas von Rettig kommentar om beslutet att byta vd.

Diskussion om artikeln