Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skrabb räddade poäng för Gefle – gjorde säsongens sjätte mål

Från 2016
Uppdaterad 27.09.2016 08:44.
Simon Skrabb är en del av U21-landslaget just nu, men hans mål är A-landslaget.
Bildtext Simon Skrabb, här i landslagsdress, gjorde ett mål mot Örebro.
Bild: All Over Press

Jakobstadsbördige Simon Skrabb var inblandad i Gefles båda mål, då laget kryssade mot Örebro i den svenska fotbollsligan.

Gefle, som ligger risigt till i Allsvenskan, är i stort behov av poäng. På måndag lyckades laget knipa ett mot Örebro tack vare Skrabb.

Efter en halv timmes spel ledde Örebro matchen redan med 2-0, men Johan Bertilsson reducerade innan pausvilan på passning av Skrabb.

Samma duo kombinerade igen i början på andra halvlek. Den här gången stod Bertilsson för förarbetet, medan Skrabb satte in kvitteringen.

Målet var Skrabbs sjätte i Allsvenskan i år och säkrade ett poäng för Gefle. Gävlelaget ligger nästsist i tabellen med tio poäng upp till säker mark.

Häcken kryssade mot Sundsvall

Häcken lyckades i sin tur hålla nollan på bortaplan mot Sundsvall. Matchen slutade 0-0.

Häckens Kari Arkivuo blev utbytt i den andra halvleken, medan klubbkompisen Rasmus Schüller spelade hela matchen på mittfältet.

Daniel Sjölund spelade också fulla minuter, då IFK Norrköping förlorade hemma mot Djurgåden med 1-3. I och med förlusten kunde Norrköping inte ta över tabelltäten i Allsvenskan och ligger tvåa ett poäng bakom ledande Malmö FF.

Allsvenskan, måndag:

Falkenbergs FF - Hammarby 0-2 (0-1)
IFK Göteborg - Östersunds FK 2-0 (1-0)
Sundsvall - Häcken 0-0
Örebro - Gefle 2-2 (2-1)
IFK Norrköping - Djurgården 1-3 (0-0)

Diskussion om artikeln