Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Allardyce i blåsväder – tipsar hur man kommer runt transferreglerna

Från 2016
Uppdaterad 27.09.2016 11:29.
Sam Allardyce tar över det engelska landslaget i fotboll.
Bildtext Sam Allardyce tog över som förbundskapten i juli.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Den brittiska tidningen The Telegraph har under en period på tio månader granskat korruptionen inom fotbollen i Storbritannien. En av de som nu hamnat i ordentligt blåsväder är förbundskaptenen Sam Allardyce.

”Big Sam” har filmats med dold kamera då han ger råd om hur man kan lurar systemet och komma runt transferreglerna med tredjepartsägande – något som både FA:s och Fifas regler förbjuder.

Tredjepartsägande har tidigare också beskrivit som slaveri.

– Det är inga problem och det finns sätt att komma runt det och jag känner agenter som gör det hela tiden. Det finns stora pengar här, säger han till reportrar som utger sig för att var affärsmän.

Allardyce ska också innan han höll sin första träning som förbundskapten ha använt sin position för att förhandla fram en affärsuppgörelse på 400 000 pund.

Sam Allardyce tog över efter Roy Hodgson i juli och brittiska medier spekulerar nu i om videon kan leda till att han får sparken.

The Telegraph har försökt nå Allardyce för en kommentar men utan framgång. Engelska fotbollsförbundet FA har meddelat att man vill få tillgång till tidningens material.

Diskussion om artikeln