Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Litteratursällskapet och Schildts & Söderströms i samarbete kring läromedel

Från 2016
Skolböcker.
Bild: Yle/Tiina Grönroos

Svenska litteratursällskapet och förlaget Schildts & Söderströms börjar samarbeta kring läromedel. SLS arkiv ska till en början leverera bild- och textmaterial och övningsuppgifter i bland annat historia.

Det handlar om ett ramavtal mellan SLS och Schildts & Söderströms som gäller både digitala och tryckta läromedel.

SLS levererar bilder och texter med tillhörande presentationer och övningsuppgifter. Materialet ska användas för sju nya läromedel i historia och samhällskunskap för högstadiet och gymnasiet.

Multimodalitet och temainriktat innehåll är områden där vi vill kunna erbjuda skolorna mera.

― Nils Saramo, läromedelschef vid Schildts & Söderströms

Första läromedlet klart i vår

De nya läromedlen ges ut under de närmaste två åren. I det första läromedlet är det arkivmaterial från SLS som används i den digitala versionen av ett läromedel i historia för årskurs sju. Läromedlet ska bli klart nästa vår.

För Svenska litteratursällskapet är skolan en viktig målgrupp, medan förlaget vill bredda innehållet i sina läromedel i enlighet med den nya läroplanen, som tillämpas från och med denna höst.

- SLS sitter på en skatt som med anpassning till våra målgrupper och i kombination med vårt eget innehåll kan fördjupa förståelsen för vår närhistoria, säger Nils Saramo, läromedelschef vid Schildts & Söderströms.

Diskussion om artikeln