Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skandalen fullbordad: Sam Allardyce avgår som förbundskapten för Englands fotbollslandslag

Från 2016
Uppdaterad 28.09.2016 00:22.
Sam Allardyce var i blåsväder efter en skandalvideo.
Bildtext Sam Allardyce var inte förbundskapten länge.
Bild: Focus Images / Barcroft Media/ All Over Press

Sam Allardyce avgår som förbundskapten för det engelska fotbollslandslaget bara 67 dagar efter att han tog över posten. Skandalvideon som läckte ut nyligen blev början på slutet för "Big Sam".

Det engelska fotbollsförbundet FA och Allardyce har kommit överens om att bryta kontraktet, skriver The Telegraph.

En kontroversiell video som läckte ut var början på slutet av Sam Allardyces korta tid som Englands förbundskapten. I den förklarar Allardyce hur man kan lura systemet och komma runt transferreglerna med tredjepartsägande.

– Det är inga problem och det finns sätt att komma runt det och jag känner agenter som gör det hela tiden. Det finns stora pengar här, sade han till reportrar som utgav sig för att var affärsmän.

Det dröjde inte länge förrän 61-åringen var i ordentligt blåsväder.

Tog över efter Roy Hodgson

Efter Englands svaga insats i EM tog "Big Sam" över som förbundskapten efter Roy Hodgson, som Allardyce ska ha kritiserat i skandalvideon.

Allardyce kom att leda landslaget i en enda match under sin 67 dagar långa tid som förbundskapten. Den matchen vann England med 1–0 över Slovakien.

– På grund av det senaste händelseförloppet har FA (Englands fotbollsförbund) och jag kommit överens om att bryta mitt kontrakt. Det var en ära att bli vald till förbundskapten och jag är väldigt besviken på det här resultatet, sade Allardyce i ett pressmeddelande.

Gareth Southgate kommer att ta över som tillfällig förbundskapten.

Diskussion om artikeln