Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Efter skandalen: "Hela världen skrattar åt England"

Från 2016
Sam Allardyce.
Bildtext Sam Allardyce har dragit ner England i smutsen igen.
Bild: imago/Eibner Europa/ All Over Press

Sam Allardyce gjorde bort sig och tvingades lämna positionen som engelsk förbundskapten. Landslagets tidigare målkung Alan Shearer förstår inte hur alltihop fick ske. ”Jag trodde inte det kunde bli värre än vad det var.”

Det var i en video som The Telegraph publicerade på tisdagen som världen föll samman för Sam Allardyce. 61-åringen fick jobbet som engelsk förbundskapten i fotboll efter Englands fiaskostämplade insats i EM i somras.

67 dagar efter utnämningen tvingas Allardyce lämna posten. I videon pratar han bland annat om hur man kan gå runt regler för spelarköp och det engelska fotbollförbundet FA hade inget annat val än att byta tränare.

På onsdagen ursäktade sig Allardyce.

– Jag gjorde en felbedömning. Jag är arg och ledsen.

"Pinsam situation"

Det är fler än Allardyce som känner så i England. Den tidigare målkungen och Newcastle-legendaren Alan Shearer säger att det här är en riktig bottennotering.

– Jag trodde inte att det kunde bli värre än vad det var efter EM, men nu skrattar hela världen åt England. Det är en väldigt pinsam situation, säger han till BBC.

– Man vet vad som följer med att vara landets viktigaste tränare. Folk kommer att jaga dig. Det var väldigt dumt att vara i samma rum som de här killarna. Om någon hade varit där, borde det varit hans rådgivare.

Alan Shearer.
Bildtext Alan Shearer.
Bild: Rex Features/All Over Press

"Hans naivitet är rätt otrolig"

Shearer är inte den enda profilen som är arg. Den tidigare mittbacksstjärnan Rio Ferdinand var tidigt ute och kritiserade det Allardyce har gjort.

– Jag känner framför allt att han är naiv. Det är en besvikelse för engelsk fotboll.

FA:s tidigare ordförande David Bernstein är inne på samma linje.

– Hans naivitet är rätt otrolig. Jag känner väldigt lite sympati.