Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Daniel Sjölund har valt vilket IFK han skall spela för

Från 2016
Uppdaterad 29.09.2016 12:58.
Daniel Sjölund, IFK Norrköping, juni 2015.
Bildtext Daniel Sjölund förlängde med IFK Norrköping.
Bild: Magnus Liljegren / IBL / All Over Press

IFK Norrköping och Daniel Sjölund är överrens. Den åländske veteranen är inne på sin 14:e Allsvenska säsong och stannar ytterligare två säsonger i Sverige innan det eventuellt bär av hem till Åland.

Sjölund med familj funderade länge på att flytta hem till Åland, men valet föll ändå på ytterligare två säsonger i Sverige.

– Enda andra alternativet för mig hade varit att flytta hem men jag känner att jag har mer att ge här i IFK Norrköping. Jag trivs jättebra i laget och i min roll på planen. Det har jag gjort sedan dag ett. Vi har många spelskickliga spelare som gör att vi kan ha mycket boll och vara väldigt offensiva i vårt spel. Miljön är helt fantastisk i den här föreningen just nu, säger Daniel Sjölund på klubbens webbplats.

På sikt verkar det ändå stå klart att familjen småningom landar på Åland. Sjölunds sambo, matbloggerskan Johanna Karlsson skriver om framtiden på sin blogg.

– Vi letar hela tiden efter tomt eller hus på Åland eftersom vi alltid planerat för att flytta hem så småningom men än så länge har vi inte hittat ett tillräckligt intressant objekt, så jakten fortsätter och nu har vi ju gott om tid på oss.

Daniel Sjölund har under spelarkarriären redan vunnit tre SM-guld och jagar just nu ett fjärde med IFK Norrköping, som för tillfället är tvåa i tabellen.

Mellan åren 2003 och 2012 gjorde Sjölund två mål på 37 A-landskamper.

Diskussion om artikeln